Miért fontos a vizeken feltüntetett ásványi anyag tartalom?

2015. május 22. 12:15 - whdvic

Mint azt tudjuk, rengetegféle víz van forgalomban, melyeknek azonban eltérő lehet az ásványi anyag tartalma. A palackokon kötelezően fel is kell tüntetni, hogy melyik víz mennyi és milyen ásványi anyagokat tartalmaz. De vajon mire jó ez?Nem azonos a minőségük

Az ásványi anyagok feltüntetésének az az egyik oka, hogy a vizek minősége különböző, többek között abból a szempontból, hogy eltérő mennyiségű ásványi anyagot tartalmaznak. Ez mindig rá van írva a palackra, már csak azért is, mert sokaknak fontos, hogy tudják, milyen összetételű vizet isznak – és persze az embereknek joguk van tudni, hogy mennyire egészséges az, amit fogyasztanak.

shutterstock_72167701.jpg

Ásványi anyag túladagolás – lehetséges?

Furcsán hangzik az a lehetőség, hogy túladagolhatjuk az ásványi anyagot, pedig ez igenis lehetséges. Ismerjük a mondást: jóból is megárt a sok. Nos, ásványi anyagokból is. Ennek megfelelően, ha sok vizet iszunk, nem árt figyelemmel kísérni, mi áll a vizes palackok címkéjén. Nagy mennyiségben ugyanis előfordulhat, hogy túladagoljuk az ásványi anyagokat, ha olyan vizet iszunk, amiben sok található ezekből. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lenne ajánlatos ásványvizet fogyasztani – igyuk bátran, de figyelve a mennyiségre és az arányra.

Mi történik, ha túladagoljuk az ásványi anyagokat?

Kutatások szerint az utóbbi években jellemző megnövekedett vízfogyasztás a felelős azért, hogy a vérkeringési zavarok száma is magasabb lett, emellett jellemző a túlzott mértékű epe- és vesekő kialakulása is, amiért szintén az ásványvizek felelnek. Különösen veszélyesek a szénsavas vizek, ugyanis maga a szénsav nem tesz jót a csontoknak, illetve az izületeknek. Még a természetes szénsavtartalmú vizekből se nagyon fogyasszunk többet naponta 2-3 pohárnál, maradjunk inkább a mentes verzió mellett!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vizautomata.blog.hu/api/trackback/id/tr297482046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása