Érdemes váltogatni, milyen vizet iszunk?

2015. augusztus 18. 14:32 - whdvic

Tárgyaltuk már korábban, hogy miért jó ásványvizet inni, illetve milyet érdemes választani. Hasznosak, mivel (többek között) a káliumot, kalciumot és nátriumot oldott formában, a szervezet számára könnyen hasznosíthatóan tartalmazzák. De megéri-e váltogatni, milyet iszunk?

shutterstock_111304484.jpg

A különféle ásványvizek ezeket az elemeket nem tartalmazzák olyan mennyiségben, hogy azzal napi szükségletünket fedezhetnénk, ha betartjuk a megfelelő hidratációt, és a szervezetünk számára elégséges mennyiséget fogyasztjuk el naponta. Inkább olyan ásványianyag-forrásként kell gondolnunk rájuk, amely kiegészít i a bevitelt, hiszen általában egyébként is kevesebbet fogyasztunk ezekből az anyagokból.

Mennyi az annyi?

Mivel ásványianyag-tartalmuk jellemzően viszonylag alacsony mennyiségben tartalmazzák azokat az anyagokat, amelyek feltétlenül szükségesek szervezetünk megfelelő működéséhez, előállítani azonban nem tudjuk azokat, váltogatni nem igazán éri meg.

Ha esetleg attól félünk, hogy túladagoljuk ezeket az anyagokat, attól pláne nem kell félnünk: ehhez közel sem elegendő a koncentrációjuk. Ha annyi ásványvizet iszunk meg, hogy a szervezetünkbe kerülő túlzott mennyiségű ásványi anyag hatásai jelentkeznének, sokkal előbb lesznek gondjaink a vízmérgezéssel.

Nyugodtan igyunk egy faját

Következésképpen nyugodtan kitarthatunk egyfajta ásványvíz mellett, amelyből nagyobb mennyiséget beszerezve vesződségünk is kevesebb lesz majd az üggyel. Válasszunk egy olyan fajtát, amely a legfontosabb ásványi anyagokat megfelelő mennyiségben tartalmazza (és lehetőleg a palackhoz felhasznált műanyagból sem oldódhatnak káros anyagok a vízbe), és fogyasszuk azt.

A válogatás helyett pedig egyensúlyozzuk ki inkább az ásványianyag-bevitelt, hogy megfelelő étrendet válaszunk, olyan ételeket eszünk, amely biztosítják a napi szükséges bevitelt, és így szervezetünk egészséges működését is. Megfelelő étkezéssel magáért a hidratációért is sokat teszünk, hiszen folyadékszükségletünk egy részét az élelmiszerekből származó víz fedezi.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vizautomata.blog.hu/api/trackback/id/tr477773226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása