Milyen víz van a ballonos vízben?

2015. június 18. 10:36 - whdvic

Nem csak az a fontos, hogy mennyi vizet iszunk egy nap – annak a minősége is hatással van egészségünkre. Van akinek "tökéletesen megfelel" a csapvíz, van, aki az ásványvízre esküszik – megint mások a minőségi ballonos vizet választják.

A csapvíz önmagában képes arra, hogy szervezetünknek biztosítsa a hidratációt – sajnos azonban Magyarországon nem ideális a helyzet, rengeteg településen nem egészséges a csapvíz fogyasztása a benne található káros anyagok miatt.

Az ásványvíz kényelmes megoldás: talán drága, de hordozható, ásványi anyagokat is tartalmaz, fogyasztásunk könnyen követhető. Ennek minőségében sem lehetünk azonban mindig biztosak: időről időre előfordul, hogy az ásványvíz káros anyagokkal szennyeződik (szögezzük le, nagyon ritkán – de előfordul), és az a gyakorlat sem ismeretlen, hogy egyszerű csapvizet palackoznak, majd adnak el drágán a minőséget felmérni nem képes vásárlóknak.

shutterstock_41835529.jpg

A ballonos víz esetében ilyen problémákkal nem találkozunk. A víz saját forrásból származik, pontosan ismerjük összetételét, precízen ellenőrizhető minden tulajdonsága. Rendelkezik a megfelelő ásványi anyag tartalommal, miközben káros anyagokat nem találhatunk benne.

Persze ez még nem tenné teljesen biztonságossá a vizet, így az a forrásból kikerülve átesik még egy tisztítási folyamaton: fordított ozmózisos technológiával garantálható, hogy semmilyen kórokozó nem maradhat benne. A szennyeződéseknek, vegyszereknek nyoma sem marad.

Ez nem egyetlen előnye a ballonnak: a vízadagoló kényelmes megoldást jelent. Kevesebb szemetet termel, mintha műanyag ásványvizes palackokat gyűjtögetnénk, és mivel a vízadagoló automatikus energiatakarékos kapcsolóval van ellátva, a legminimálisabb mennyiségű energiát használja csak fel.

A ballonban gondosan megtisztított, egészséges, saját forrásból származó vizet találunk, amelynek biztosan nem lesz majd olyan kellemetlen utóíze sem, mint sokszor az egyszerű csapvíznek. Általában praktikus, kényelmes és takarékos megoldás, nem csak a munkahelyen, de még akár otthon is.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vizautomata.blog.hu/api/trackback/id/tr767549276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mario27 2015.06.27. 16:05:52

Sajnálatos hozzá nem értése a cikkírónak, hogy a ballonos vizek fordított ozmózisos (RO) tisztítási technológiával készülnek. Jó is, hogy nem! Ha így lenne a víz mindenféle -egyébként létfontosságú- sótól mentes lenne, ami teljesen egészségtelen. Így nem véletlen az, hogy a piacon megtalálható háztartási RO készülékek jó részét visszasózó egységgel kell ellátni az egészséges sótartalmú víz fogyasztása érdekében. Jómagam sosem fogyasztanék RO tisztításnak alávetett vizet, és hasonlóan nem az újabban -hatalmas baromságként- egészségesnek sokat emlegetett desztillált vizet. Hozzáteszem, a kórokozók kiszűrásér/ártalmatlanítására végképp nem kell RO technológia, pl. mechanikus szűrés +UV kezelés tökéletes....
süti beállítások módosítása