A magyar víz a csontritkulás ellen is jó

2015. július 25. 10:32 - whdvic

A csontritkulás sokkal gyakoribb betegség, mint gondolnánk: világszerte, így hazánkban is minden tizedik embernél alakul ki. Tehetünk azonban a megelőzéséért, mégpedig többek között azzal, ha gondoskodunk a megfelelő folyadékbevitelről.

Szó sincs arról persze, hogy a magyar ásványvíz valamilyen csodaszer volna varázserővel: a csontritkulás megelőzéséhez különösebb erőfeszítéseket nem kell tennünk, mindössze betartani azokat az alapszabályokat, amelyek az egészséges életmódhoz egyébként is elengedhetetlenek.

Miért alakul ki?

A csontritkulás több okból is kialakulhat – az esetek körülbelül 70 százalékában genetikai okokra vezethető vissza a betegség, az esetek mintegy harmadában azonban a nem megfelelő életmód, táplálkozás áldatlan hatásai halmozódnak fel annyira 50-60 éves korra, hogy megjelenik a szervezetben.

shutterstock_75310948.jpg

Fontos természetesen, hogy eleget mozogjunk – már egy kis séta is sokat segít, ha minden nap odafigyelünk rá. Emellett napi legalább két deci tej megivása is segít a megelőzésben, illetve a magyar ásványvízfogyasztása, illetve pontosabban: az olyan vizek fogyasztása, amelyek gazdagon tartalmaznak kalciumot. Nagyon egyszerű és természetes hatás ez, amelyhez nincsen szükség semmilyen különleges adalékanyagra – egyszerűen csak oda kell figyelnünk arra, mit és mennyit iszunk.

Mozgás, tejtermékek, ásványvíz

A kalciumnak rengeteg pozitív hatása van egészségünkre – mind tudjuk, milyen fontos szerepet játszik többek között a csontok, fogak megerősítésében. Ez nem csak a gyerekeknél fontos: ha megfelelő mennyiségben visszük be, úgy jó eséllyel szállunk szembe a csontritkulás rémével is.

Persze nem minden esetben jó a kalcium: aki hajlamos a vesekőképződésre, annak nem ajánlott túl nagy mennyiségben bevinni. Általánosságban ugyanakkor érdemes valóban olyan magyar vizet fogyasztani, amely gazdag kalciumban, káliumban, magnéziumban, mert ezek az ásványi anyagok rendkívül fontosak szervezetünk egészséges működésének biztosítása szempontjából s a későbbi betegségek megelőzésében is nagy szerepük lehet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vizautomata.blog.hu/api/trackback/id/tr957652010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása